Γιωργος Ντούρος υποψηφιος

Γιώργος Ντούρος Βιογραφικό

Σχετικά με εμένα

Μεγαλωμένος στο Ηράκλειο Αττικής, είμαι περήφανος για την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου έλκει την καταγωγή του από το Γιρομέρι Θεσπρωτίας, καθώς και από την Κρήτη (συγκεκριμένα από το Καστέλι Κισσάμου), ενώ η μητέρα μου κατάγεται από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

Προϊόν αυτοδημιούργητων ανθρώπων, με τον παππού μου να έχει σημαδέψει το χαρακτήρα μου. Έμαθα να θυμάμαι τις ρίζες μου, να διεκδικώ με θάρρος και να μην παραδίδομαι στα εμπόδια. Η μάχη είναι χαμένη μόνο όταν δεν την δίνεις.

Έχω πραγματοποιήσει σπουδές στα οικονομικά στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Κατέχω δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (Πρώτο Μεταπτυχιακό: Οικονομική Επιστήμη από το ΑΠΘ, Δεύτερο Μεταπτυχιακό: Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Παραμένω ενεργός ακαδημαϊκός ερευνητής σε θέματα οικονομικών και διεθνών σχέσεων, ενώ ετοιμάζομαι για την παρουσίαση του διδακτορικού μου τίτλου στην διεθνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Πάντα με ενθουσίαζε η κατανόηση του μηχανισμού με τον οποίο λειτουργούσε η κοινωνία, για αυτό τα οικονομικά αποτελούσαν σημαντικό επιστημονικό πεδίο ενδιαφέροντος για μένα. Ωστόσο η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει αποκομμένη από το διεθνές περιβάλλον – αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να σπουδάσω και διεθνολογία.

Είμαι ανώτερο στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, μία μεσαίου μεγέθους τράπεζα που επιβίωσε τις αλλεπάλληλες κρίσεις και συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναπτυξη της τοπική οικονομίας. Έχω καταφέρει μια μακροχρόνια πορεία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, με ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη και την συμβουλευτική της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η επαφή μου με εκατοντάδες, επιχειρήσεις, με έχει βοηθήσει να κατανοήσω πλήρως τις ανάγκες και τις αγωνίες του Έλληνα μικρομεσαίου επιχειρηματία προκειμένου να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις σύγχρονες προκλήσεις.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω, ότι δουλεύω ουσιαστικά από τα 17 μου χρόνια, με σκοπό να εξοικειωθώ από μικρός με τον εργασιακό χώρο. Ήθελα να έχω παραστάσεις πριν υπάρξω φοιτητής, διότι πίστευα και πιστεύω ακόμα στην αξία του εργάζεσθαι, το να παράγεις.

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που το απασχολούσε η κοινωνία και συμμετείχε στις διεργασίες της, αυτή η εμπειρια με έκανε και εμένα από νωρίς να με ενδιαφέρουν τα κοινά και να είμαι ενεργός πολίτης. Ξεκίνησα από τη συμμετοχή μου στα  φοιτητικά κινήματα προκειμένου να πετύχουμε τη βελτίωση της λειτουργίας του ελληνικού πανεπιστημίου οραματιζόμενος ένα ανοιχτό ελληνικό πανεπιστήμιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Επίσης ασχολήθηκα με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων. Σήμερα, είμαι ενεργό μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, οπού είμαι ενταγμένος από τα εφηβικά μου χρόνια.

Επίσης, από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, συμμετέχοντας σε πολλά διαφορετικά αθλήματα όπως η κολύμβηση, το kick boxing και το μπάσκετ σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο. Ο αθλητισμός για μένα είναι το αγχολυτικό μου και έχει διδάξει πολλά, κυρίως το σεβασμό και τον αυτοέλεγχο. Απελευθερώνει το πνεύμα ενώ ενισχύει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μέσω του σεβασμού στην διαφορετικότητα. Μου έχει δώσει μεγάλες συγκινήσεις ενώ συγχρόνως με δίδαξε πολλά. Η αγάπη μου για τον αθλητισμό παραμένει ζωντανή, όντας έμπρακτος υποστηρικτής αθλητικών σωματείων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλλευ και χάντμπολ.

Μέρος των ενδιαφερόντων μου είναι και ο πολιτισμός, πιστεύω ότι αποτελεί το στοιχείο που ανοίγει το πνεύμα μιας κοινωνίας: η τέχνη, η μουσική, η λαογραφία αποτελούν τα συνθετικά στοιχεία μιας πλούσιας ταυτότητας. Για τον παραπάνω λόγο ασχολούμαι ενεργά με συλλόγους, ανά την Αθήνα, που παράγουν πολιτιστικό περιεχόμενο,  όπως είναι για παράδειγμα οι Σύλλογοι Κρητών που προάγουν την παραδοσιακή μουσική και γαστρονομία.

Μέρος των ενδιαφερόντων μου είναι και ο πολιτισμός, πιστεύω ότι αποτελεί το στοιχείο που ανοίγει το πνεύμα μιας κοινωνίας: η τέχνη, η μουσική, η λαογραφία αποτελούν τα συνθετικά στοιχεία μιας πλούσιας ταυτότητας. Για τον παραπάνω λόγο ασχολούμαι ενεργά με συλλόγους, ανά την Αθήνα, που παράγουν πολιτιστικό περιεχόμενο,  όπως είναι για παράδειγμα οι Σύλλογοι Κρητών που προάγουν την παραδοσιακή μουσική και γαστρονομία.

Κάτι ακόμα που με απασχολεί έντονα σε προσωπικό επιπεδο, είναι η προσβασιμότητα και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Με τις όποιες δυνάμεις μου προσπαθώ να στηρίξω τα δικαιώματα τους για να αποκτήσουν πραγματικά την ισοτιμία που αξίζουν ως πολίτες.

Η συμμετοχή μου στα κοινά με έκανε να αξιολογήσω την σπουδαιότητα της Περιφερειακής Διοίκησης στην καθημερινότητα του πολίτη. Για αυτό το λόγο ήδη από το 2019 αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση” του Γιάννη Σγουρού, συγκεκριμένα στο Βόρειο Τομέα Αθηνών οπού ζω και δραστηριοποιούμαι. Σε εκείνες τις εκλογές, αν και μόλις 32 ετών, με εμπιστεύτηκαν χιλιάδες ψηφοφόροι, με αποτέλεσμα να βγω πρώτος επιλαχών και αναπληρωτής Περιφερειακός Σύμβουλος για το 2019-2023.

Ο Γιάννης Σγουρός υπήρξε ένας επιτυχημένος περιφερειάρχης που επιτέλεσε σημαντικό έργο, για να είμαστε ακριβείς ακόμη και σήμερα πολλές από τις λειτουργικές υποδομές της Περιφέρειας τις χρωστάμε στην θητεία του. Δυστυχώς στην εκλογική συγκυρία του ‘14 και του ‘19 είχε την ατυχία να βρεθεί σε δυσμενή εκλογική θέση. Ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι πλέον οι πολιτες της Αττικής έχουν αντιληφθεί τη αξία του, δεδομένης και της αποτυχημένης θητείας των διαδόχων του.

Σήμερα το 2023, με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία, με πάθος, δίνω ξανά το “παρών” μαζί με τον Γιάννη Σγουρό, σε ένα νέο εκλογικό αγώνα προκειμένου επιτέλους να βγάλουμε την Περιφέρεια Αττικής από το αναπτυξιακό τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει.

Η υποψηφιότητα μου ελπίζω ότι θα συμβάλει στην ουσιαστική συζήτηση για ορισμένα καίρια θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Θα πρέπει να διεκδικήσουμε μια δραστήρια περιφερειακή διοίκηση που θα παρέχει ανοιχτή και διαφανή πληροφόρηση προς όλους τους πολίτες.

Κοιτώντας μπροστά, πρόθεσή μου είναι να συνεισφέρω σε αλλαγές που θα ωφελήσουν άμεσα τους πολίτες της Αττικής. Είμαι πεπεισμένος ότι με ενεργό διάλογο για ιδιαίτερα καίρια ζητήματα και με την προάσπιση της διαφανούς και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Είμαι εδώ να αφουγκραστώ τις ανησυχίες σας, γειτονιά-γειτονιά, και να δουλέψουμε μαζί. Πριν και μετά τις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου, προσπαθούμε σαν ομάδα να γίνουμε η φωνή των σκληρά εργαζόμενων, των φιλόδοξων νέων επιχειρηματιών, των περιθωριοποιημένων ατόμων – για όλους όσοι ονειρεύονται ένα πιο ανθρώπινο μέλλον για την Περιφέρειά τους.

Shopping Basket