Συνέντευξη Γ. Ντούρου στο politeiapapxol.gr

Γιώργος Ντούρος άρθρο στο Zonews gr
Ενημερωτικός ιστότοπος Πολιτεία Παπάγου Χολαργού φιλοξενεί συνέντευξη, αναφορικά με την συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Γιάννης Σγουρός
 

Τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Βορείου Τομέα, κύριο Ντούρο Γεώργιο συνάντησε η Πολιτεία Παπάγου Χολαργού για μία αποκλειστική συνέντευξη λίγο πριν τον αγώνα των Περιφερειακών εκλογών.

Κύριε Ντούρο, πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τα κοινά;

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που το απασχολούσε η κοινωνία και συμμετείχε στις διεργασίες της, αυτή η εμπειρία με έκανε και εμένα από νωρίς να με ενδιαφέρουν τα κοινά και να είμαι ενεργός πολίτης. Άλλωστε ως άνθρωπος που δούλευε από πολύ μικρός, ήταν αναπόδραστη και προσωπική μου επαφή και τριβή, με τις διεργασίες της κοινωνίας.

Συμμετείχα στα φοιτητικά κινήματα προκειμένου να πετύχουμε τη βελτίωση της λειτουργίας του ελληνικού πανεπιστημίου οραματιζόμενος ένα ανοιχτό ελληνικό πανεπιστήμιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Επίσης ασχολήθηκα με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.

Δραστηριοποιούμαι επίσης στις διεργασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ είμαι ενεργό μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Tι σας παρακίνησε να κατεβείτε υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές;

Είναι αλήθεια ότι πολλοί υποτιμούν τον ρόλο των αυτοδιοίκητων οργάνων στην καθημερινότητα μας. Και όμως, κατέχουν σημαίνοντα ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας. Ειδικότερα η Περιφέρεια, ασκεί σοβαρές αρμοδιότητες που αφορούν – για παράδειγμα – τις μετακινήσεις μας, την ασφάλεια μας, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα ακόμα και την υγεία μας. Ειδικά δε, η Περιφέρεια Αττικής έχει πραγματικά το μέγεθος ενός μικρού κράτους και βέβαια κομβικό ρόλο στην οικονομία ολόκληρης της χώρας. Εκτιμώ λοιπόν ότι οι Περιφερειακές Εκλογές προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για έργο σε οποιονδήποτε θέλει πραγματικά να επιφέρει θετικό στίγμα μέσα από την ενασχόληση του με τα κοινά. Προσωπικά ως σημεία άμεσου ενδιαφέροντος, εφόσον εκλεγώ, έχω θέσει την βελτίωση των υποδομών, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ καθώς και την ανοιχτότητα στην πληροφόρηση.

Σε ποιο συνδυασμό σας συναντάμε;

Είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Σγουρό. Ο Γιάννης διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά που τον καθιστούν κατά τη γνώμη μου ιδανικό υποψήφιο. Έχει μια αναντίρρητα πετυχημένη θητεία κατά την οποία τα οικονομικά της Περιφέρειας ήταν πραγματικά σε άριστη κατάσταση ενώ παρέδωσε πολλά και σημαντικά έργα. Εκτιμώ ειλικρινά ότι θα είναι σε θέση να ανασυγκροτήσει τα οικονομικά της Περιφέρειας και κυρίως να τη θέσει σε τροχιά ανάπτυξης. Θα πρότεινα να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του και να διαβάσετε τις θέσεις του. Δύσκολα νομίζω μπορεί να αρνηθεί κάποιος ότι αποτελεί τη πιο συγκροτημένη υποψηφιότητα.

Ποιο είναι το όραμά σας για την περιφέρεια Αττικής;

Οραματίζομαι μια Περιφέρεια που θα προσηλωθεί στο να διευκολύνει την εργασία στους κατοίκους της και ιδιαίτερα τους νέους. Που θα βοηθήσει την ασφαλή και ηθική επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Που δεν θα σπαταλάει ενεργειακούς πόρους και θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα της με ορθολογισμό και με σεβασμό στο περιβάλλον. Τέλος πιστεύω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στην δημιουργία μιας Αττικής που θα είναι προσβάσιμη και ανοιχτή προς όλους.

Κύριε Ντούρο σας ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Λίγα λόγια για τον κύριο Ντούρο: Ο Γιώργος Ντούρος είναι ανώτερο τραπεζικό στέλεχος στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και ενεργός Οικονομολόγος και Διεθνολόγος. Με σπουδές σε Ελλάδα και Γερμανία και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων. Ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού.

Γιώργος Ντούρος Φυλλαδιο 2023

Comments are closed.